maandag 10 september 2018

Mams ...

Zaterdagochtend, mama loopt heel moeilijk en ik kan haar haast niet overeind helpen. Hoe dat kan? Donderdag is ze gevallen, niet eens ernstig maar toch zat ze op haar knieën voor de bank en riep ze 'Jet, ik ben gevallen'. Ze wilde het gordijn wat dichter doen en dacht dat wel even zonder rollator te kunnen, alleen door zich aan de bank vast te houden.

Enfin, met hulp van de buuf zat ze snel weer op de bank. De 'schade' werd opgemaakt: een dikke grote teen. Waarschijnlijk gekneusd. Maar toch in de loop naar zaterdagochtend werd het lopen slechter en niet alleen door de voet. De HAP (huisartsenpost) gebeld en de arts vond dat er foto's gemaakt moesten worden. Met de ambulance naar het ziekenhuis en op de foto dan maar. 'So far so good' zou je zeggen, alleen wat we toen te horen kregen deed de wereld even stil staan - de linker heup is gebroken en dan moet je met elkaar gaan beslissen wel of niet opereren.
Het protocol op de SEH werd verder afgewerkt en er werd alvast een grote pijl op het juiste been getekend.
In de tijd die volgde werd er gebeld, gehuild, gepraat en was het ook heel stil. Toen kwam de arts met een bizarre wending. Er is nog een keer naar de foto gekeken en er was twijfel, toch maar een CT. Wat bleek de heup was gebroken maar niet nu. Het was een oude breuk die zichzelf heeft 'genezen'. Wanneer dat is geweest, nou misschien wel begin van het jaar maar toen is er niet naar de heup gekeken.
De wereld begint weer een beetje te leven maar het was een bizar weekend, waar we allemaal best wel even van bij moeten komen. Uiteindelijk is 'alleen' de teen gebroken.

De komende tijd zal ik er nog meer voor mams zijn want dit heeft haar ook mentaal geen goed gedaan. We hopen haar nog lang bij ons te hebben maar moeten ook realistisch zijn 'het is een mensje van de dag' en daar moeten we met elkaar van genieten zoveel het kan.

Voor het winkeltje betekent dat, dat de lopende projecten natuurlijk gewoon doorgaan en er komen natuurlijk ook nog steeds prachtige nieuwe stofjes binnen. De webshop blijft open en ik zal ook op fb blijven posten of een nieuwsbrief sturen maar verdere plannen voor bijvoorbeeld nieuwe workshops die 'op de plank liggen' zullen even moeten wachten.


Jet (en de groeten ook van Joos)



16 opmerkingen:

  1. Ach toch wat een narigheid toch weer. Heel veel sterkte samen en ook aan je eigen denken he. Goede beslissing hoor effe alles op de plank laten liggen...........liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, wat een achtbaan van gevoelens krijg je dan op je bordje. ...fijn dat het nog redelijk goed is afgelopen, maar ja...het blijft een mensje van de dag he? Sterkte en neem je tijd. Lieve groetjes, Trui

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aacchh wat een nare gebeurtenis toch voor jullie allemaal. En dat er dan dit uitkomt, een "oude" breuk...
    Ik hoop zo dat ze mentaal niet al te veel ervan heeft geleden. Heel veel beterschap en je plannen komen wel weer een keer.
    Sterkte meis

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jet, wat vervelend. Ik weet wat je doormaakt, zoveel zorgen om je moeder. vertroetel haar maar lekker, sterkte met alles en voor je mam van harte beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tjonge,dat valt niet mee...beterschap voor je moeder en sterkte voor jou...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ach toch, zo broos he zijn mensen op oudere leeftijd. Het is fijn dat je er oor haar bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lieve Jet, jeetje wat een weekend, die projecten kunnen voorlopig wel even blijven liggen, maar de liefde en aandacht voor je mams zijn nu belangrijker, voor nu juist heel veel quility time saampjes!!! Heel veel beterschap en sterkte met je moeder!!
    Liefs Ingrid 💗

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ach Jet wat een narigheid weer. Arme mams maar ook arme jij en de familie. Heb zo met jullie te doen.heel veel liefs maar vooral sterkte. Het zal niet makkelijk zijn. Ik hoop dat ze niet te veel pijn heeft. Dikke knuffel uit Beilen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel veel sterkte lieverd. Zal niet makkelijk zijn de komemde tijd. Dikke knuffel voor jouw mams en natuurlijk öok voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat bizar Jet, dat er een eerdere heupbreuk was, die vanzelf is genezen. Ze moet destijds toch ook veel pijn gehad hebben. Beterschap voor de teen en veel energie toegewenst voor haar verzorging.🤗

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel begrijpelijk Jet dat je de projecten even op de plank laat liggen. First things first!! Ons quiltmiddagje schuiven we gewoon op. Zorg goed voor je moeder én voor jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dikke dikke knuffel. Weet wat je voelt en mee maakt . 😙😙

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Piep ach wat erg voor jullie. Veel beterschap gewenst voor je mam knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heel veel sterkte hopelijk komt ze er weer bovenop
    Neem de tijd die je nodig hebt hiervoor we hebben alle begrip
    Dikke knuffel

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ach, zo'n mensje wordt zo kwetsbaar en zo breekbaar, maar ze zijn je ook zo dierbaar! Ik hoop dat ze snel opknapt en geen pijn heeft. Wat een geluk dat je je tijd nu naar haar kan indelen. Daar zal een ieder toch begrip voor hebben toch. Je kunt het nu nog voor haar doen.
    Sterkte en hou je haaks, Mar

    BeantwoordenVerwijderen